Продаж медичних приладів та лікувально-профілактичних засобів

Останнє оновлення : 18.11.2024

Для реалізації на маркетплейсі товарів у категоріях: пульсоксиметри, термометри для тіла, апарати для дихання й кисневої терапії (тип приладу кисневий концентратор) продавець має надати:

  • декларацію відповідності українського зразка технічним регламентам на медичний прилад;
  • або повідомлення МОЗ України про введення в обіг.

Для реалізації електронних аспіраторів продавець має надати:

  • сертифікат відповідності на товар (під кожну серію препаратів видається окремо);
  • висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Електронні аспіратори є медичним виробом, тому у продавця має бути відкритий КВЕД 47.74 «Роздрібна торгівля медичними й ортопедичними товарами».

Також обов’язковою умовою для продажу товарів у вищенаведених категоріях є надання продавцем адекватної ринкової ціни на товари та вичерпно точного опису товару та характеристик. Ціни на товари продавець зобов'язаний підтримувати конкурентними щодо аналогічних пропозицій на ринку України, в іншому випадку товари не будуть додані на сайт або будуть приховані.

Скан/фото документів мають бути читабельними, без затертих номерів, дат, інформації про виробника. Додатково ми можемо запросити іншу інформацію та підтвердження наявності товарів у вас на складі.

Розміщення товарів в категорії Лікувально-профілактичні засоби (id 4629812)

В категорії лікувально-профілактичних засобів розміщуються лише товари, які не являються лікарськими засобами відповідно до Державного реєстру лікарських засобів України.

Розміщення товарів в категорії Лікарські трави та збори (id 4628856)

Обов'язковою умовою для розміщення товарів в категорії лікарських трав та зборів є наявність пакування та маркування продукції відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» (ст. 15). На фото товару має бути зображено пакування з маркуванням.

Маркування має містити наступну інформацію українською мовою:

  • найменування продукту;
  • перелік інгредієнтів;
  • будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість;
  • кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
  • мінімальний термін придатності або дата "вжити до";
  • особливі умови зберігання та/або умови використання (за потреби);
  • найменування та місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про продукт, а для імпортованих харчових продуктів — найменування та місцезнаходження імпортера;
  • країна походження або місце походження;
  • інструкції з використання — у разі якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту;
  • інформація про поживну цінність харчового продукту;
  • позначення, що ідентифікує партію, до якої належить харчовий продукт.

Чи була інформація корисною?